Рекламен банер на Райфайзен Интернешънъл

Продукти

Новини

Райфайзенбанк (България) ЕАД придоби пълния пакет от акции на Райфайзен Лизинг България, като по този начин стана едноличен собственик на лизинговото дружество. До този момент банката притежаваше 24.5% от капитала, а останалите 75.5% се държаха от Райфайзен-Лизинг Интернешънъл ГмбХ. Сделката бе вписана в Търговския регистър заедно и с промененото име на дружеството – Райфайзен Лизинг България ЕООД.

„Райфайзен Лизинг е добре познато на нашия пазар, с доказал се, работещ бизнес модел. Чрез тази сделка допълнително ще подобрим синергията между лизинговото дружество и банката“, коментира Добромир Добрев, заместник-председател на УС на Райфайзенбанк, в чийто ресор влиза и Райфайзен Лизинг.

Придобиването на целия капитал от страна на Райфайзенбанк няма да промени модела на управление на дружеството. Той е част от общата групова стратегия за опростяване на структурите. Запазва се и досегашното управление на Райфайзен Лизинг в лицето на Николай Христов и Васил Кошничаров.

Страните се споразумяха параметрите по сделката да ...

ЕБВР и Райфайзен Лизинг България разширяват финансирането за малки и средни предприятия

Заем в размер на 50 милиона евро ще стимулира лизинговия пазар в България

 

Улеснен достъп до финансиране за частния бизнес в България

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Райфайзен Лизинг България ООД - третата по големина лизингова компания в страната, подписаха ново кредитно споразумение в размер на 50 милиона евро, чиято цел е да улесни достъпа на малките и средни предприятия (МСП) до финансиране.

В рамките на споразумението, Райфайзен Лизинг ще може да отпуска нови кредити на МСП в България, предназначени за закупуване на оборудване, товарни автомобили и ремаркета, леки и лекотоварни автомобили.

Това е третата кредитна линия от ЕБВР за Райфайзен Лизинг България, като предходните две с общ размер от 40 милиона евро, вече бяха усвоени успешно. Използването от МСП на повече небанкови източници на финансиране, какъвто е лизингът, ще допринесе за по-добра устойчивост на финансовата структура на предприятията.

Лариса Манастърли, директор на ЕБВР за България, коментира ...

Лизингов калкулатор
за нови леки автомобили

  • Финансирана стойност
  • 0 %
    (€0)
  • Остатъчна стойност
  • 0%
    (€0)
Калкулирана стойност
Месечна вноска

0,00 EUR

без ДДС


Допълнителна информация

Заявка за лизинг