Райфайзен Лизинг отбелязва десетата си годишнина. Дружеството е сред трите най-големи компании на пазара

Райфайзен Лизинг България ООД отбелязва своята десета годишнина. Дружеството е основано през 2004 г. с акционери Райфайзен Лизинг Интернешънъл ГмбХ и Райфайзенбанк (България) ЕАД. През 2005 г. пазарният му дял по отношение на лизинговия портфейл възлиза на 4.20%, а към юни 2014 г. той вече е 9.3%. По отношение на генерирания нов бизнес Райфайзен Лизинг е с пазарен дял от 10.5% към 30 юни 2014 г.

Събитието за отбелязването на десетата годишнина на компанията се проведе вчера вечерта в Археологическия музей в София.

На него Добромир Добрев, член на УС на Райфайзенбанк (България) и дългогодишен управител на Райфайзен Лизинг заяви: „За тези 10 години успяхме да развием една универсална лизингова компания и да установим дългосрочни отношения с нашите партньори. Конкурентните и иновативни продукти, доброто качество на услугите и подкрепата на Групата Райфайзен стоят зад успеха на дружеството, което винаги е било сред лидерите на българския лизингов пазар.“

Райфайзен Лизинг предлага пълната гама от лизингови продукти като финансов и оперативен лизинг, застраховки, митническо освобождаване, регистрация на автомобили. Активите отдавани на лизинг включват както превозни средства като автомобили, камиони и ремаркета, така и строителни машини, селскостопанска техника, съоръжения и индустриално оборудване, и недвижими имоти.

Компанията има 9 представителства в цялата страна – в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Плевен и Монтана, а продуктите и услугите й могат да бъдат намерени и в офисите на Райфайзенбанк.

Райфайзен Лизинг България ООД (www.rlbg.bg) е универсална лизингова компания, която предлага услугите си чрез мрежата си от офиси в цялата страна, както и чрез клоновата мрежа на Райфайзенбанк (България) ЕАД. Райфайзен Лизинг България е собственост на Райфайзенбанк (България) ЕАД (24.5%) и Райфайзен-Лизинг Интернешънъл ГмбХ (75.5%).

Презентация на Райфайзен Лизинг